KONU: KYK BURS ve KREDİLER İÇİN DUYURU

YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU

GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

DUYURU

KURUMUMUZA 2013-2014 ÖĞRETİM YILINDA BURS / ÖĞRENİM KREDİSİ MÜRACAATINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN KAZANMIŞ OLDUKLARI BURS / ÖĞRENİM KREDİSİNİ ALABİLMELERİ İÇİN www.turkiye.gov.tr İNTERNET ADRESİ ÜZERİNDEN e-devlet ŞİFRELERİ İLE KURUMUMUZ LİNKİNE ULAŞMALARI, LİNK İÇERİĞİNDEKİ TAAHHÜTNAME İLE İLGİLİ OLAN MENÜYE GİRMELERİ, TAAHHÜTNAMEYİ DİKKATLİCE OKUYUP, OKU KABUL ONAYINI VE TAAHHÜTNAME ONAYINI  31 OCAK 2014 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

18 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN e-devlet ŞİFRELERİNİ PTT ŞUBELERİNDEN ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

KAZANMIŞ OLDUKLARI BURS / ÖĞRENİM KREDİSİNİ ALMAK İSTEMEYEN ÖĞRENCİLERİN ONAY İŞLEMİNİ YAPMAMALARI,  YAPMIŞ İSELER TAAHHÜTNAME TANZİM VE KABUL SÜRESİ İÇERİSİNDE SİSTEM ÜZERİNDEN İPTAL ETMELERİ, BELİRTİLEN SÜRE İÇERİSİNDE İPTAL İŞLEMİNİ YAPMAMALARI HALİNDE İSE “TAHSİS EDİLEN BURS/  ÖĞRENİM KREDİSİNİ ALMAK İSTEMEDİKLERİNİ”  BELİRTEN DİLEKÇEYİ“SÖĞÜTÖZÜ MAHALLESİ 2176 SOKAK NO:25 06520 ÇANKAYA-ANKARA” ADRESİNE  İVEDİLİKLE  GÖNDERMELERİ  GEREKMEKTEDİR.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLERİN, TAAHHÜTNAMELERİNİ ANNE VEYA BABALARI ŞAYET HER İKİSİDE YOK İSE KANUNİ VASİLERİ İLE BİRLİKTE KURUMUN KENDİLERİNE EN YAKIN MERKEZ VEYA TAŞRA BİRİMLERİNDEN HERHANGİ BİRİNE GİDEREK, KİMLİKLERİNİ VE DİĞER BELGELERİNİ (VASİ KARARI VB.) YETKİLİ MEMURLARA İBRAZ EDEREK YETKİLİ MEMURLAR ARACILIĞI İLE İMZALAMALARI GEREKMEKTEDİR.

ÖĞRENCİLERİN TAAHHÜTNAMEYİ ONAYLAMIŞ OLMALARI KENDİLERİNE MUTLAKA BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLECEĞİ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR.

ÖĞRENCİLERİN ŞAHSİ BİLGİLERİNDE BİR DEĞİŞİKLİK VAR İSE KURUMUMUZA BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

ÖĞRENCİLER BURS VE ÖĞRENİM KREDİLERİNİ T.C. ZİRAAT BANKASININ HANGİ ŞUBESİNDEN ALACAKLARINI KURUMUN www.kyk.gov.tr  İNTERNET ADRESİNDEN ÖĞRENEBİLECEKLERDİR.