2019-2020 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI

2019-2020 AKADEMİK YILI FARABİ ÖN SONUÇLAR

2019-2020 Farabi Değişim Programı kapsamında başvuran öğrencilerin ön sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

NOT: Sonuçlar ön değerlendirme olup kesinlik taşımamaktadır. 25 Nisan 2019 tarihinde tercih edilen üniversitenin duyurular sayfasından ulaşabilirsiniz.

2019-2020 AKADEMİK YILI DEĞERLENDİRME SÜRECİ

-Değerlendirmede başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır.

-Her bölüm ve program kendi içerisinde not ortalamaları sıralanarak ikişer kişi faydalanmak üzere kontenjan doğrultusunda seçim yapılır.

-Ön sonuçlar karşı Üniversitenin kabulü ile kesinlik kazanacaktır.

2019-2020 FARABİ PROGRAMINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARA YÖNELİK BAŞVURU ŞARTLARI

* Ön lisans ve Lisans öğrencileri hazırlık sınıflarında iken ve / veya en az 2.00/4.00 not ortalamasına sahip olmadan, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri hazırlık ve bilimsel hazırlık ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl ve 2.50/4.00 not ortalamasına sahip olmadan başvuruda bulunamazlar.

*Başvuru sırasında adaylar anlaşmalı olduğunuz Üniversiteler arasından yalnızca tek tercih yapacaklardır. Anlaşmalı olan üniversitelere "Protokoller" başlığı altından ulaşılabilmektedir.

*Öğrencilerden istenen belgeler, bilgisayar ortamında doldurularak Koordinatörlüğe teslim edilmelidir.Süresi içerisinde teslim edilmeyen, imza ya da bilgilerin eksik olduğu,el yazısıyla doldurulan formlar geçersiz sayılarak, geri bildirimde bulunulmayacaktır.

*Gerekli belgeler Koordinatörlükten temin edilmemektedir.Öğrenciler Koordinatörlüğe belgeleri hazır bir biçimde teslim etmelidir.

**Anlaşmalı bazı Üniversiteler, Koordinatörlüğümüze teslim edilecek belgelerin yanında kendi Farabi sayfalarından online başvuru da almaktadır. (Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi) Bu açıdan online başvuru alan Üniversiteler kontrol edilmeli ve eğer varsa belgeler online başvuru formu da eklenmelidir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

-Aday Öğrenci Başvuru Formuna buradan ulaşabilirsiniz.(2 Adet olmalıdır)

-2 Adet Fotoğraf

-İmzalı ve Onaylı Not Durum Belgesi(Transkript) : 2 Adet Öğrenci İşlerinden temin edilmelidir.

-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (2 Adet olmalıdır)

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü

*Öğrenciler için 50 Soruda Farabi Programı