2014-2015 Erasmus + Staj Hareketliliği İlanı

BAŞVURU TARİHLERİ : 12.03.2015 – 27.03.2015

1. Staj Hareketliliği nedir?

Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. “Staj”, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılmaz.

Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.

2. Asgari Şartlar:

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

2.1.  Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yüksek öğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması

2.2.  a-) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00

b-) İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00

2.3.  Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ay’ı geçilmeyecek olması

3.Seçim Kriterleri:

2014/2015 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başarı düzeyi : %50

Dil seviyesi : %50

Daha önce yararlanma3 : -10 puan(Toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi belirtmek için, 31 Mart 2015 Salı Günü Yabancı Dil sınavı yapılacaktır.

4. Staj Anlaşmamız olan Avrupa Ülke Kontenjanları:

Fakülte

Ülke

Üniversite/İşletme Adı

Kontenjan

Süre(Ay)

Fen Edebiyat Fakültesi (Biyoloji)

veya

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (Genetik ve Biyomüh.)

Slovenya

Maribor Üniversitesi

Orman Fakültesi

Slovenya

Maribor Üniversitesi

Çek Cumhuriyeti

Czech University of Life Sciences in Prague

Romanya

Brasov Transilvanya Üniversitesi

5. Gidilen Ülkelere Göre Aylık Hibe Miktarları

Öğrencilere yurtdışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca yurtdışında olmalarından kaynaklanan ilave masraflarına yardımcı olmak üzere hibe verilmektedir. Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir.

Öğrenci hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği ülkeler hayat pahalılığı düzeylerine göre 3 gruba ayrılmış ve ülke grupları için aylık öğrenim ve staj hibeleri belirlenmiştir.

Ülke grupları ve bu ülkelere gidecek öğrencilere verilecek aylık hibe miktarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Hayat pahalılığına göre ülke grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Hibe Staj

(Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

Not: Öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.

6. Başvuru Süresi:

6.1.  Başvurular http://www.kimoerasmus.com/kastamonu/ adresinden online yapılacaktır.

6.2.  Online başvuru 12 Mart 2015 Perşembe günü 12:00 da başlayıp 27 Mart 2015 Cuma günü 24:00da sona erecektir. Bu tarihler dışında kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir.

6.3.  Başvuru yapacak öğrencilerimizin akademik not ortalaması

Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 ,

Lisansüstü ve doktora öğrencileri için en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.

6.4.  Erasmus Faaliyetlerinden daha önce yararlanmış olan öğrenciler toplamda 12 ayı geçmemek şartıyla yeni dönemde başvuru yapabilirler.

6.5.  Hazırlık öğrencileri başvuru yapamazlar.

6.6.Online başvuru formu eksiksiz doldurup ekinde transkript, aile izin belgesi ve iki adet fotoğraf ile Erasmus Koordinatörlüğü’ne 30/03/2015 günü saat 17.00'ye kadar teslim edilmelidir.

7. Önemli Tarihler

12.03.2015 -27.03.2015