Ünversitemiz tarafından hazırlanan ve ayrıca TÜBİTAK tarafından desteklenen "Küre Dağları Milli Parkı'nda Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi" Pınarbaşı'nda Park Ilıca Tesisleri'nde 1-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Eğitim, birinci dönem 1-10 Temmuz, ikinci dönem 11-20 Temmuz tarihleri arasında olmak üzere iki ayrı dönemde gerçekleştirilecektir.

Orman Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Burak ARICAK yürütücülüğünde, Yrd. Doç. Dr. Gökhan ŞEN, Yrd. Doç. Dr. Korhan ENEZ ve Yrd. Doç. Dr. A. Oğuz ALTUNEL tarafından düzenlenen doğa eğitimini, farklı üniversite ve kurumlardan gelecek alanında uzman 20 akademisyen-eğitmen arazi gözlemleri ve farklı anlatım teknikleri ile verecek.

Küre Dağları Milli Parkı'nın sunduğu zengin doğal güzellikleri görme fırsatı bulacak farklı illerinden 50 katılımcı "Doğa Eğitimi" sertifikası alacak. Katılımcılar; lisans öğrencileri, yükseköğrenim öğrencileri, akademisyenler ve bütün eğitim kurumlarındaki öğretmenlerden oluşacak.