Yaşamın vazgeçilmez parçası olan doğa ve çevre kavramları küresel, ülkesel ve bölgesel anlamda bütün dünyayı ortak bir noktada birleştirebilmektedir. Ortak noktada buluşabilmek ve ortak bir dil oluşturabilmek amacıyla TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında "Sosyal Destek Yaklaşımlı Çevre ve Doğa Eğitimi" isimli proje Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi ÖZTÜRK yürütücülüğünde, Doç. Dr. Saim ATEŞ ve Yrd. Doç. Dr. Hakan ŞEVİK uzmanlığında 2012 yılında ilk defa gerçekleştirilecektir. Eğitim birinci dönem 23 Temmuz-1 Ağustos, ikinci dönem 6 Ağustos-15 Ağustos tarihleri arasında olmak üzere iki ayrı dönemde düzenlenecektir.

Projede, doğa sevgisini, çevre bilincini aşılamak, zengin kaynak değerlerimizi tanıtmak ve bireylerin özgüvenlerini artıracak bir program sunmak hedeflenmektedir. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara "Çevre ve Doğa Eğitimi Sertifikası" verilecek olan projede, hedef kitle Kastamonu Sosyal Hizmetler Kurumu Yurtlarında kalan 13-18 yaş arası 40 ortaöğretim öğrencisinden oluşmaktadır. Eğitim, Ilgaz ve Kastamonu-Bartın Küre Dağları Milli Parkı, Taşköprü, Devrekani ve Daday ilçeleri arkeolojik sit alanlarında gerçekleştirilecektir.