Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde 21-22 Haziran 2012 tarihlerinde Uluslararası FSC (Forest Stewardship Council) kuruluşu ile "Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonu" eğitimi verildi. Orman Bölge Müdürlüğü'nün Araç, Tosya, Taşköprü ve Ayancık İşletme Müdürlüklerinde yapılan "Orman Yönetimi Sertifikasyonu" çalışmalarına eğitimci olarak Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ömer KÜÇÜK, Yrd. Doç. Dr. Kerim GÜNEY, Yrd. Doç. Dr. Korhan ENEZ ve Yrd. Doç. Dr. Oytun Emre SAKICI katıldı.

Orman Yönetimi Sertifikasyonu çalışmaları kapsamında Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Ömer KÜÇÜK "Fauna"; Yrd. Doç. Dr. Kerim GÜNEY "Flora"; Yrd. Doç. Dr. Korhan ENEZ "Üretim Teknikleri", "İş Güvenliği ve Sağlığı"; Yrd. Doç. Dr. Oytun Emre SAKICI "Ağaç ve Odun Üretiminde Ölçme Teknikleri" konularında eğitim vermişlerdir.