Üniversitemiz Araç Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı Öğretim Üyelerinden Tayyibe AÇIKGÖZ ALTUNEL 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında Nairobi/Kenya'da yapılan kongreye katıldı.

"IUFRO'nun (International Union of Forest Research Organization) FORNESSA (Forestry Research Network of Sub-Saharan Africa) işbirliğiyle düzenlemiş olduğu 'Forests and Trees: Serving the People of Africa and the World' temalı kongreye Üniversitemiz Araç Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayyibe Açıkgöz ALTUNEL 'Socioeconomic Dimension of Non-Wood Forest Products in Turkey' adlı poster bildirisiyle Türkiye'den tek katılımcı olarak Üniversitemizi ve Ülkemizi temsil etmiştir.

Kongre, World Agroforestry Center (ICRAF) ve Kenya Forest Research Institute'ye (KEFRI) ait yerleşkelerde 5 ayrı salonda, 34 oturumda farklı ülkelerden gelen 300'ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşmiştir.

Toplantıda doğal kaynakları koruma, sürdürülebilir yönetim, çevre yönetimi, tarımsal ormancılık, enerji, gıda güvenliği, eğitim ve orman kaynağının kullanımında bilim adamlarının rolü gibi konular ele alınarak bilim adamları, yöneticiler ve politika yapıcılar aralarında fikir alışverişi yapma şansı yakalamışlardır. IUFRO, dünyada birçok bilim adamını bir araya getirerek ormancılık alanında uluslararası çalışmaları destekleyen ve bilim adamları arasındaki koordinasyonu sağlayan, ilk uluslararası toplantısını 1893'te gerçekleştirmiş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum organizasyonudur.