Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlmi ve Ekoloji A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ 2-6 Temmuz 2012 tarihleri arasında Bari/İtalya'da yapılan kongreye katıldı.

Hemen hemen bütün Avrupa Ulusal Toprak Bilimi Kurumlarının işbirliği ve desteği ile düzenlenen "4th International Congress EUROSOIL 2012: Soil Science for the Benefit of Mankind and Environment" temalı kongreye Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ "Effects of silvicultural practices and topography on soil properties and soil carbon storage of oriental spruce [Picea orientalis (l.) Link] in Turkey" adlı bildiriyle Orman Fakültemizi ve Üniversitemizi temsil etmiştir.

Toprak Bilimi disiplini içindeki değişime ve karmaşıklığa odaklanan 13 genel başlık altında düzenlenen kongrede 660 tanesi sözlü, 1640 tanesi poster olmak üzere toplam 2300 adet bildiri sunulmuştur. Bari Üniversitesi'nin misafirliğini üstlendiği kongreye 1800 den daha fazla bilim insanı katılmıştır.