2012 başvuru dönemlerinde Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) projelerine katılacak olan öğrencilerimizi bilgilendirmek maksadıyla 25.07.2012 tarihinde Okt. Duygu HAZIR tarafından “Ayrılış Öncesi Eğitimi” verildi.

Eğitimde öğrencilere Gönüllülük Felsefesi, Gönüllünün Hak ve Sorumlulukları, Avrupa Gönüllü Hizmetinin Aşamaları, Kültürler Arası Öğrenme, Kriz Durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Eğitim sonunda önceki dönemdeki “Kite in the Sky/ Gökyüzündeki Uçurtma” isimli projemizle İtalya’ya giden eski gönüllümüz Aziz Mahmut FİDAN, gönüllü adaylarla kendi deneyimlerini paylaştı.

Okt. Kübra BAYSAL’ın da katılımıyla, konuları somutlaştırmak adına öğrencilerle eğitici oyunlar gibi etkinlikler düzenlendi. Eğitimin sonunda öğrenciler AGH ile ilgili her şeyi öğrendiklerini ve çok eğlendiklerini dile getirdiler.

Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu’nda verilen eğitim sonrası idarecilerimizin gönüllüleri yakından tanıması ve gönüllülerin birbirleriyle kaynaşması amacıyla Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ ile Dış İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Aline SARIYILDIZ’ın da katıldığı iftar yemeği düzenlendi.