Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından ilk doktora programının İlköğretim Anabilim Dalında “Sosyal Bilgiler Eğitimi” adı altında açılacağı duyuruldu.

2008-2009 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yüksek lisans eğitimine başlayan İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programına devam eden ve mezun durumdaki öğrenciler için bir üst aşama olan doktora programına, 2012-2013 eğitim öğretim yılı güz döneminde öğrenci alımı yapılacağı ve çok yakında ilana çıkılacağı enstitümüz tarafından bildirildi.

İlköğretim Anabilim Dalı bünyesinde açılmasına onay verilen “Sosyal Bilgiler Eğitimi Doktora Programı”nı, Ülkemizde halen İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi gibi birkaç köklü üniversite vermektedir.