Üniversitemizde “Cübbe Giyme Töreni” ve Akademisyenlerimize “Yayın, Proje ve Patent Teşvik Ödüllerinin Verilmesi” programı 04 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Kuzeykent Külliyesi Merkezi Yemekhanesinde gerçekleşti.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Vali V. Yaşar Karadeniz, 14. ve 15. Dönem Milletvekili Rasim Cinisli, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, 5. J. Eğt. Alay Komutanı J. Alb. Ergün Cebeci, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Cübbe Giyme merasimi sırasında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; ” Her sene gelenek haline getirdiğimiz akademik yükselme programımız, bu sene 6.’sını yapıyoruz ve üniversitemizin kuruluşunun da 11.’i yılı. Biz bu programları icra ederken ayrı bir gurur duyuyoruz. Ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Çünkü çalışma arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yeni bir unvan kazanmışlar ve bu unvanları hak ederek alınlarının teri ile almışlardır. Elbette biz de onlarla gurur duyacağız, onlarla beraber bu görevi paylaşmaktan mutlu olacağız. Bu bizim için arkadaşlarımızın mürüvvetini görmektir. Çocuğumuz mürüvvetini görmüş gibi oluyoruz. Her sene bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu sene de profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanını alan arkadaşlarımız var. Ayrıca patent, teşvik ve ilmi yayın mükâfatı vereceğimiz arkadaşlarımız da var. Bu sene itibariyle her sene ilmi yayın teşviki ve patentlere genel manada cebe hitap eden şeyler değil de manevi yardımlar veriyorduk. Bu sene nakdi olarak bir mükâfatta vereceğiz. Miktarı belki çok büyük değildir ama ilmi teşviki maddi olarak da mükâfatlandırmaya bu sene de başladık. Bu manada Ziraat Bankamızdan destek aldık kendilerine huzurlarında teşekkür ediyoruz. Diğer kısımları da zaten kanun ve yönetmelik çerçevesinde kendimiz hallediyoruz. Bugün mükâfat almaya hak kazanan akademisyenleri de ayrıca tebrik ediyoruz, kendilerine teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, başta valimiz ve kıymetli büyüğümüz Rasim Cinisli Beyefendi de bizlerle çok teşekkür ediyoruz. Ailelerimizi tebrik ediyoruz. Sağ olsunlar, aileden bir kişi de daha terfi kazandı veya mükâfat kazandı o arkadaşlarımızın aileleri de tabi ki kendileriyle gurur duyabilirler. Üniversitemizin çok kıymetli idarecilerine de teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarda ellerinden geleni yaptılar. Bu üniversite sizlerle var. Sizlerle de var olacak inşallah. Geleceğini en iyi şekilde inşa edecektir. Tekraren hepinizi tebrik ediyoruz, hepinize teşekkür ediyoruz. Güzel günlerin, güzel geleceğin hep beraber yaşanmasını Allah’tan temenni ediyoruz. Hayırlı akşamlar diliyorum. Sağ olun var olun. Saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş konuşmalarında birlik ve beraberliğin altını çizerek, Kastamonu Üniversitesi için yapılan yatırımlardan söz etti. Üniversite için yapılmak üzere olan projelerin olduğunu beyan eden Babaş, 5000 kişilik yurt binası ve yolların asfaltlanacağının müjdesini verdi. Üniversitemizin hızla gelişmekte olduğunu söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sorunların olabileceğini ve hep birlikte bu sorunların üstesinden gelineceğini vurguladı. Cübbe giyecek bütün akademisyenlerimize başarılar dileyen Tahsin Babaş sözlerine teşekkür konuşmasıyla son verdi.

Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz ise Üniversitemizin Kastamonu için çok önemli olduğunu ifade ederek, üniversitemizin çalışmalarının yararlı ve değerli olduğunu vurguladı.  Üniversitemizin Kastamonu’ya katkılarına dikkat çeken Karadeniz, özellikle il ekonomisine sağladığı katkıya ve üniversitemizin şehirle bütünleşerek gerçekleştirdiği çalışmaların önemine vurgu yaptı. İş birliği içinde yapılan çalışmalarla üniversitemizin daha da gelişeceğinin altını çizen Kastamonu Vali Vekili “Bugünkü programın üst düzey çalışmaların olacağının göstergesi olduğunu söyleyerek tebrik ve teşekkür konuşmalarının ardından sözlerine son verdi.

Program Üniversitemizde yeni unvan alan akademisyenlerimize Cübbe giydirilmesi ile Yayın, Proje ve Patent Teşvik Ödüllerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.