Kastamonu Valiliği tarafından 3 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen Kastamonu Turizm İstişare Toplantısı Üniversitemiz Mevlüt Beyribey Konuk Evinde yapıldı.

Programa;  Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş,  Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Üniversitemizin Akademik ve İdari Personeli, Kamu Kurum Ve Kuruluşları Amirleri ile Girişimciler katıldı.

Toplantı da konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ; “Çalıştay  ve raporlarımız yapıldı. Üniversitemizin çıkardığı fikir ya da projeden faydalanan lazım. O zaman kıymet kazanır. Turizm Fakültemiz idareci pozisyonda eleman yetiştiriyor. Cide’de Meslek Yüksek Okulumuzda iki yıllık mezunlarımızda sektörde çalışmak üzere yetiştiriyoruz. Turizmcilerden ricamız bu işe gönül veren çalışan, meslekten gelenleri çalıştırırlarsa daha iyi olur. Biz staj yaptırmak üzere talebelerimizi eğitmeye çalışıyoruz ama talebelerimiz ısrarla Akdeniz sahillerine gidiyor. Bu manada çocukları daha staj esnasında burada tutabilirsek gelecekte kendimize çalışacak elaman yetiştirmiş oluruz. Turizm fakültemiz şuanda oldukça iyi bir durumda. Bu sektörde çalışanlarımız teorik olarak eğitime alabilirsek bu manada biz hizmette hazırız. Turizm müşteri memnuiyeti esasına dayalı bir sektördür. Kendini yenilemiş elemanlar size fayda verir. Bu manada biz bu eğitimi arkadaşlarımız adına sözünü veriyoruz. Hedef kitleyi belirlememiz lazım. Nereye yöneleceğimiz belirlememiz lazım” dedi.

“Bu sene 3. sünü Kırgızistan’da yaptığımız Türk Dünyası Turizm Sempozyumu var. Birincisini üç sene evvel burada yapmıştık geçen sene gazetelerde yazdı Kırgızistan’a ihracatımız 4 Milyon 650 bin Dolara çıktı bir anda. Bu nasıl oldu? Yatırımlarla oldu. Bu olaya çok seviniyoruz. Nerede olursa olsun zihnine yer edindiyse insanımız her şeyi yapabiliyor. Oralardan duydukları, gördükleri, ilham aldıkları şeyleri oralara kadar götürmüşler. Turizm sadece burada konaklama, konaklatma değil. Üç hafta önce Alanya’da ilk Helal Turizm Kongresi yaptık. Turizmcilerimizden bir tanesi de heyecanlı bir şekilde yanımızdaydı. Şuan orada Helal Turizm sertifikalı otellere talep oldukça fazla. Orada dedikleri şey şu Türkiye çok ucuza turizm yapıyor. Ucuz yapıyor bu işi biraz daha yüksek fiyatlarla yapın. Dubai’de turist sayısı şu kadar ama sizin iki katınız kadar fiyatlarla geliyorlar ama siz Dubai’nin dört katı kadar turist alıyorsunuz onların yarısı kadar geliriniz var. Şimdi biz burada kültür turizmini öne çıkaralım diyoruz, inanç turizmini öne çıkaralım diyoruz inanç turizmini, kültür turizmini öne çıkaracaksak helal turizm öne çıkartacaksın.  Gün Otel, Mütevelli Otel bunun öncülüğünü yapabilir. Bizde kendi tesislerimiz için düşünüyoruz. Zaten Helal Turizm Kongresinin 2’cisini burada yapacağız” ifadelerini kullandı. En basitti Karadeniz de Trabzon Uzun Göle gittiğiniz zaman Arap turistleri görünüyorsunuz. Uzak Doğuya, Arap Ülkelerine hitap edersek turizmin geliştiğini görürüz. Belediye Başkanımız ile anlaştık malzeme, çalışan eleman, fikir ve beyin bizde var Belediye Başkanımızda sağ olsun destek vereceklerini söyledi ve inşallah bir Kastamonu’da bir televizyon kuracağız. Başkanımızla bu hususta fikir birliğine vardık. Ben çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası hayırlara vesile olur inşallah” şeklinde konuştu.

Toplantı, protokol konuşmalarının ardından Kastamonu’nun Turizm potansiyeli hakkında fikir alışverişiyle devam etti.