Üniversitemizde 16 Mart 2017 tarihinde “Geçmişten Bugüne Çanakkale Ruhu”  adlı konferans düzenlendi. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans, Kuran tilaveti ile başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Konuşmacı olarak Ankara üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdem’in katıldığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın başta olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sezgin Ayan, Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Çanakkale Savaşı’nda yaşanan hadiselere değinirken bazı tarihi meselelerin daha iyi anlaşılabilmesi için o meselelerin çok yönlü incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Erdem ise Çanakkale Savaşı zamanında yapılan fedakârlıklara değinerek Çanakkale Savaşı çerçevesinde vatan sevgisi, fedakârlık, dini şuur ve vatan kavramlarının önemine değindi. Vatan olmadan namus, iffet ve haysiyetin ayrıca kişilik onurunun olamayacağının altını çizen Erdem,  Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Son olarak katılımcılardan İstiklal Marşı’nın baştan sona okunmasını isteyen Prof. Dr. Mustafa Erdem bayrağın ve marşın önemine değindi.

“Geçmişten Bugüne Çanakkale Ruhu” Konferansı hediye ve plaket takdim merasiminin ardından sona erdi.