Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın 5 Ocak 2017 tarihinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’nun teşrifleri ile yapılan Bölge Üniversiteleri toplantısına katıldı.

Bölge Üniversiteleri toplantısına YÖK Başkanı Saraç ve YÖK Başkan Vekili Kapıcıoğlu’nun yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın katıldı. Bölge Üniversitelerinin genel durumu, talepleri ve mevcut problemlerin çözümlerinin konuşulduğu toplantıda, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin devri meselesi de gündeme geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın, bölge üniversiteleri toplantısının tamamlanmasının ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenen “YÖK Sağlık Söyleşileri” programına katıldı.

YÖK tarihinde ilk kez üniversitelerde “YÖK Sağlık Söyleşileri” başlığı altında öğrenci ve akademisyenlere yönelik olarak her ay farklı bir üniversitede düzenlenecek olan ve güncel sağlık konularının ele alınacağı söyleşilerin ilki Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yapıldı.

5 Ocak 2017 tarihinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Mavi Salon’da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu’nun teşrifleriyle yapılan söyleşide konuşmacı olarak Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın yer aldı. “Sağlıkta şiddet, hekime saygı” konusunun ele alındığı söyleşi, dinleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.