Bozkurt Dayanışma Derneği, Bozkurt Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Eroğuz Ailesinin destekleriyle yaptırılan Kastamonu Üniversitesi Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu Binasının Açılış Töreni  24. 09. 2016’da Bozkurt’ta yapıldı.

Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu’nun bahçesinde yapılan açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Bozkurt Kaymakam Vekili Recep Koşal, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, diğer İlçelerin belediye başkanları, Üniversitemiz Dekanları, Bozkurt Dayanışma Dernekleri, MYO’nun yapımına destek veren Eroğuz ailesi temsilcileri, Bozkurtlu iş adamları ve Bozkurt halkı katıldı.

Açılış Töreni Gazi Mustafa Kemal ve şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bozkurt İsmail Eroğuz MYO’nun tanıtıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Bozkurt MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Pektaş açılış konuşmasını yaptı. Doç. Dr. Pektaş, okul hakkında detaylı bilgi vererek şöyle konuştu. “Bugün açılışını yapacağımız yüksekokul binamızda; 6 laboratuvar, 12 derslik, 22 akademik ve idari personel odası, kütüphane yemekhane, kafeterya, toplantı salonu konferans salonu, mescit ve öğretim elemanı lokali bulunmaktadır. Bölge kalkınmasında önemli bir rol üstleneceğine inandığım, Yüksekokulumuzun bugünlere gelmesinde her zaman desteğini hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a ve bu okulun hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkürü bir borç bilirim. MYO’muzun halkımıza, öğrencilerimize ve personelimize hayırlı olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Bozkurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Pektaş’ın konuşmasının ardından program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Protokol konuşmaları kapsamında konuşan Rektörümüz Aydın,  “Bugün burada Kastamonu Üniversitesi Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu’nun Açılış Töreni münasebetiyle bir araya gelmemizden mutluyuz, bahtiyarız, sağ olun, var olun, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Öncelikle hepiniz eli öpülecek insanlarsınız, sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Aydın, Bozkurt MYO hakkında bilgi vererek şunları kaydetti: “Bugün 2012 yılında Başladığımız ve bugüne gelen Bozkurt MYO çalışmalarımız artık taçlandı. Bugün itibariyle 12 öğretim üyesi, 6 bölüm 7 programıyla 218 talebesiyle hizmet verip hizmet alacağımız Meslek Yüksekokulumuz kendi binasına kavuşmuş oldu. Öncelikle tabii bugüne kadar Bozkurt Meslek Yüksekokulu’nu misafir eden Abana MYO’ya çok teşekkür ediyoruz. Bu binada eğitim-öğretim görecek gençler sizlerin çocuklarıdır, sizlere emanettir, evdeki öz evladınızdır, onlara sahip çıkınız, hepinize onları emanet ediyoruz ve şimdiden bu manada teşekkür ediyoruz. Değerli mesai arkadaşlarımız burada hizmet verecekler, fedakâr olarak bugüne kadar çalıştılar kendilerine teşekkür ediyoruz. Akademik yılın onlara da hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 218 gencimizin bu öğretim yılından itibaren Kastamonu Üniversiteli hayatları başladı ve bir ömür devam edecektir. Onlar da inşallah burada eğitimlerini tamamlayarak memlekete millete vatana hizmet için yola çıkacaklardır. Bu yolda kendilerine başarılar diliyoruz. Onlar birer Kastamonu Üniversiteli ve tabii birer Bozkurtlu olarak buradan gideceklerdir, inşallah bundan sonra hem akademik hayatlarında hem de sonraki hayatlarında ayaklarına taş dokunmasın hep güler yüzlü olsunlar temennimiz budur. Bugünümüz sizlere emanet, geleceğimiz de gençlere emanet. Gençlerimize hizmet etmek üzere sizler bizlere yardımcı oldunuz sağ olun, var olun”.

Konuşmasının devamında MYO’nun tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Aydın, “Başta bu MYO’nun inşasında öncülüğü, kılavuzluğu, organizasyonu yapan Bozkurt Belediye Başkanımız çok hayırlı bir işin öncülüğünü yaptı. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bugün açılışını yaptığımız binamızın yapılmasında ve ilave tatbikat atölyelerimizin yapılmasında büyük pay sahibidir, kendisine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca hem Yüksekokul Yaptırma Yaşatma Derneğimiz hem de Bozkurtlular Derneklerimiz çok kıymetli destek verdiler hem maddi hem manevi, bugüne gelmesinde çok fayda sağladılar kendilerine teşekkür ediyoruz sağ olsunlar. Ve Eroğuz Ailesi sağ olsunlar,  tabii ki Bozkurtluların da desteğiyle MYO inşaatının çok büyük bir kısmını üstlendiler. Bu binayı inşa ettiler. Sadece Üniversitemize ve Bozkurt’a bir eser kazandırmakla kalmadılar. Kıyamete kadar amel defterlerini açık tutacak bir amel işlediler. Eroğuz Ailesi başta olmak üzere hepinizin Allah hayırlarını makbul etsin, kendilerine minnettarız teşekkür ediyoruz. Bizler Kastamonu Üniversitesi olarak daima sizlere karşı kadirşinas olacağız. Üniversitenin vazifesi, bulunduğu şehirde lokomotif olmaktır. Kastamonu Üniversitesi inşallah Bozkurt’ta da bu vazifesini bugünde de gelecekte de icra edecektir.”

Rektör Aydın, sözlerini “Bozkurt Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisimiz bizi gözlerimizden yaş getirecek bir sürprizle mahcup ettiler. Yüksekokulumuzun olduğu sokağa adımızı vermişler. Çok fazla vefa ve kadirşinaslık göstermişler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kastamonu Üniversitesi Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulumuzun hem Kastamonu’ya hem de Bozkurt’a inşallah katkısı bugün ve gelecekte çok güzel olacaktır.  Öncelikle hayırlı uğurlu olsun hepimize, Bozkurtlular her şeyin en güzeline layıktır.  Bugünümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için, programımıza şeref verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, muhabbet ve saygılarımızı sunuyoruz, sizleri hürmetle selamlıyoruz.” cümleleriyle noktaladı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından program, emeği geçenlere ve protokol üyelerine plaket takdimi ile devam etti.  Plaket takdiminin ardından açılış törenine geçildi. Bozkurt İsmail Eroğuz MYO’nun yeni binasının açılış merasimi kurdele kesimi ile son buldu.