15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin meşru yönetimini gayrimeşru yöntemlerle devirmeye çalışıp, masum birçok insanımızın canına kasteden şer örgütü, feraset sahibi yüce Türk milletinin kahramanca karşı duruşu ile kirli emellerine ulaşamamıştır. Bu süreçte milletimiz bütün unsurları ile birlik beraberlik örneğini tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu karanlık girişimin ardından hain şebekenin bütün devlet kademelerinden temizlenmesi süreci başlatılmış ve devam etmektedir.

Bu bağlamda sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için milletimiz ve devletimiz azami gayret sarfetmektedir. Bizler de Kastamonu Üniversitesi’nde görev yapmakta olan Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri ile Akademik Birim Koordinatörleri olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan menfur hadise ve akabinde Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış olduğu tedbir kararlarına bağlı olarak Üniversitemiz Rektörlüğünün bu süreçte Devletimizin ilgili kurumları ile irtibatlı olarak daha rahat çalışabilmesi ve bu kritik sürecin daha sağlıklı yönetilebilmesi adına yürütmüş olduğumuz idari vazifelerden, Üniversitemiz Rektörlüğünün tasarrufu ile ayrılmış bulunmaktayız.Gelinen noktada bu uygulamanın, mevcut hadiselerin sağlıklı tahlil edilebilmesi ve sonuçlandırılması adına isabetli bir karar olduğunu düşünüyor ve memnuniyetle ilan ediyoruz. Bir kez daha bu hunhar girişimi lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B. Ünal İBRET

Küre MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖĞRETEN

Taşköprü MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa EĞİLMEZ

Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan AKYILDIZ