Orta Karadeniz Üniversiteleri İş Birliği, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı 5 Üniversitenin Rektörünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Orta Karadeniz Üniversiteleri İş Birliği, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın öncülüğünde; Üniversitemizin ev sahipliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan,  Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantı, Kuzeykent kampüsümüzde bulunan Prof. Dr. Mevlüt Beyribey Konukevinde yapılan  kahvaltının ardından başladı. Üniversitemiz tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda Rektörümüz Aydın, misafir rektörlere üniversitemiz hakkında bilgi verdi.  5 üniversitenin rektörünün bulunduğu toplantıda Orta Karadeniz Üniversiteler Birliğinin bu zamana kadar ki müspet neticeleri ve yeni planlamaları ele alındı. Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz Üniversiteleri arasında iş birliği planlamaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından misafir rektörler, üniversitemiz kampüs alanını ve Kastamonu kent merkezini gezdiler. Prof. Dr. Mevlüt Beyribey Konukevinde akşam gerçekleştirilen yemek programının ardından misafirlerimize verilen hediye takdimi ile program son buldu.