Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB), Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ev sahipliğinde; T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın ve T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla 20 Mayıs 2016 tarihinde Bişkek’te düzenlenecek olan “Transkafkasya’da Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden İnşası” ana temalı VI. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere gittiği Kırgızistan’da, Kongre öncesinde, 19 Mayıs 2016 Tarihinde bir dizi ziyarette bulundu.

Rektör Aydın, 19 Mayıs 2016’da ilk olarak Afganistan'ın Bişkek Büyükelçisi Sn. Noor Muhammed Karkeen'i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Türkiye-Afganistan ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaret sonunda Büyükelçi Karkeen’i Üniversitemize davet eden Rektör Aydın kendilerini güzel bir biçimde ağırladıkları için teşekkürlerini ileterek ziyaret makamından ayrıldı

Rektörümüz, daha sonra Türkmenistan'ın Bişkek Büyükelçi Sn. Şadurdı Mederov'u makamında ziyaret etti. Türkiye-Türkmenistan ilişkileri, Kastamonu Üniversitesi’nin Türkmenistan’daki üniversiteler ile kurmuş olduğu ikili protokol ve işbirliği anlaşmalarına değinilen ziyaret, karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.