Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde 16 Mart 1848 Darülmuallimin’in kuruluşunun 168. yılı düzenlenen panelle kutlandı.

Eğitim Fakültesi Spor Salonunda yapılan etkinlikte panelistlerin fakülte mezunlarının olmaları etkinliği daha anlamlı hala getirdi. Oturum Başkanlığını, Doç. Dr. Oğuzhan Kıldan’ın yaptığı panelde Yrd. Doç. Dr. Ramazan Alabaş Darülmuallimden günümüze öğretmen yetiştirme sistemini, Yrd. Doç. Dr. S. Tunay Kamer Kastamonu Eğitim Fakültesi tarihini, Yrd. Doç. Dr. Sibel Oğuz öğretmenlik mesleğine yönelik güncel konuları, Yrd. Doç. Dr. Koray Serin 21. yüzyılda öğretmenlik niteliklerini anlattı. Fotoğraflarla desteklenen sunumlar sırasında duygusal anlarda yaşandı.

Panelin sonunda Eğitim Fakültesinde uzun yıllar görev yapmış akademisyenler de kısa söz hakkı verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin ardından kokteyle geçildi.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal İbret,  Kastamonu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, öğretmenler, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı.