Üniversitemiz 1. Bilimsel Araştırma Projeleri Çalıştayı, bugün Merkezi Araştırma Laboratuvarı Seminer Salonunda yapıldı.

Tamamlanan projelere ait sözlü ve poster sunumlardan oluşan Bilimsel Araştırma Projeleri Çalıştay açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Atıf Çetiner, fakülte dekanları ve akademisyenler katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan çalıştayda ilk konuşmayı BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Atıf Çetiner yaptı. Çetiner, bilimsel araştırma çalışmaları hakkında bilgi vererek, BAP Koordinatörlüğü olarak şimdiye kadar yaptıkları çalışmalara değindiler. 2012 yılından bu yana desteklenen projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Çetiner, çalıştayın amacına da değindi. Çetiner amaçlarının proje çağrısına çıkmadan önce projeleri değerlendirmek ve ön hazırlık yapmak olduğunu ifade etti.

Çetiner’in ardından konuşma yapan Rektörümüz Aydın, konuşmasına şöyle başladı. “Günümüzde teknolojinin kullanılması ve geliştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. Bu konuda yapılacak olan araştırma ve geliştirme faaliyetleri hususunda da üniversitelerin yapması gereken birçok vazifeleri vardır. Biz Kastamonu Üniversitesi olarak bu şuurla akademisyenlerimizin ve talebelerimizin ilmi araştırmalarını daima destekledik ve bu desteğimiz günden güne katlanarak arttı”.

Rektör Aydın sözlerine şöyle devam etti. “Üniversitemiz ormancılık, su ürünleri, hayvancılık, ziraat, kimya, fizik, çevre bilimi, yaban hayatı gibi sahalarda çeşitli projelere destek olmuş ve bazı projeler de farklı müesseselerle beraber uygulanmıştır. Akademisyenlerimiz birçok TÜBİTAK, SANTEZ, AB ve Üniversitemiz BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ilmi faaliyetler ve projeler yapmışlardır”.

BAP hakkında desteklere de değinen Aydın şunları ifade etti. “2012 yılında tesis edilen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü günden güne çalışmalarını ve bütçesini artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 2012 yılında 406 bin lirayla başlayan BAP desteklerimiz 2015 yılına gelindiğinde 695 bin lira oldu. Bilimsel araştırmalar için şimdiye kadar yaptığımız destek miktarı 2 milyon lirayı geçti. Bu rakamlar giderek daha da artacaktır. Bugün burada bu desteklerimizin meyvelerinden bazı örnekleri görme imkânı da bulacağız”.

Rektör Aydın sözlerini şu ifadelerle noktaladı. “Artık şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. “Teknoloji üreten bir üniversiteyiz.” Şu an Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Koordinatörlüğü, Teknoloji ve Transfer Ofisi Koordinatörlüğü Üniversitemizin ilmi çalışmalarına öncülük etmektedirler. Çalışmaları devam eden TEKNOPARK açıldığında yaptığımız ilmi çalışmalar daha da değer kazanacaktır. Bu ilmi faaliyetin düzenlenmesinde başta BAP Koordinatörlüğü olmak üzere emeği geçen Üniversitemizin bütün çalışanlarına ve bütün iştirakçilere teşekkür ediyorum”.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Küçük’ün oturum başkanlığını yaptığı birinci oturumla başladı. Toplam 4 oturum ve poster sunumlarından oluşacak olan çalıştay yarın akşam son bulacak.

BAP çalıştay açılışı Rektörümüz Aydın’ın katılımcılara katılım belgesi vermesinin ardından son buldu.