Mevlana Değişim Protokolü ve İşbirliği kapsamında 2015- 2016 Güz Yarı Yılı için Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan üniversitemize gelen öğrenciler, öğrenci katılım sertifikalarını Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın makamında aldılar.

Öğrencilerle tek tek sohbet eden Rektörümüz Aydın şunları ifade etti. “İyi ki geldiniz, her zaman gelin, mezun olunca da master ve doktorayı burada yapın. Burası sizin memleketiniz. İnşallah burada geçirdiğiniz dönem sizlere faydalı olmuştur. Sizler bizim çocuklarımızsınız, dolayısıyla biz sizlerin ve Türk Cumhuriyetlerindeki bütün gençlerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını istiyoruz. Birbirinizle irtibatı koparmayın. Umarım Kastamonu’dan ve üniversitemizden memnun ayrılıyorsunuzdur.  Memleketlerinize, üniversitelerinize bol bol selam götürün bizden, ayrıca Azerbaycan’a, Kazakistan’a, Kırgızistan’a da kucak dolusu selamlar.

Rektör Aydın sözlerini ‘Kastamonu Üniversitesi her zaman sizin yanınızda olacak’ diyerek noktaladı.

Sohbetin ardından Rektörümüz Aydın ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan öğrencilere sertifikalarını takdim ettiler.