Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün toplantı, açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya geldi. Ziyaret kapsamında ilk olarak saat 11.00’da Ilgaz Dağı Milli Parkı’nı ziyaret eden Eroğlu, burada Milli Park Derbent Şehitliği açılışı yapıldı. Milli Park’ta incelemeler ve yaban hayatı sahasındaki yaban hayvanlarının yemlenmesi etkinliği yapıldı. Bakan Eroğlu, ardından Kastamonu Valiliği’ni ziyaret kapsamında Üniversitemiz Rektörlük makamında Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve kurum müdürleriyle bir araya geldi. Üniversitemiz şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Kastamonu Üniversitesinin hızla geliştiğini ifade ederek bu gelişmenin Kastamonu’ya çok yarar sağlayacağını ve bundan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Ardından Rektörümüz Aydın, Bakan Eroğlu’na hediye takdim etti.

Rektörlük makamındaki programın ardından Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Orman Genel Müdürlüğü’nce orman köylülerine kullandırılan Orköy Kredileri Sertifika Dağıtım Merasimi’ne geçildi. Burada Rektörümüz Aydın, Bakan Eroğlu ve il protokolüyle beraber çiftçilere sertifika takdim etti.