Kazakistan S. Seifullin Kazak Tarım Teknik Üniversitesi’nden Üniversitemize gelen Prof. Dr. Nauanova Ainash ve Dr. Nurgül Kazangapova, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sezgin Ayan ile birlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Aydın şunları kaydetti. Kardeş ülke Kazakistan ve kardeş üniversitelerimizle güzel çalışmalar yapıyoruz. Hocalarımız zaman zaman gidip oradaki üniversitelerde çalışmalara iştirak ediyorlar. İnşallah daha çok çalışmalara birlikte imza atacağız. Sizlerle birlikte bütün çalışmalarımız güzel olur inşallah. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum ve kardeş ülke Kazakistan’a kucak dolusu selamlar gönderiyorum. Ayrıca sizlerin Kazakistan’ın en iyi iki hocası unvanını almanız bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bundan dolayı tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum. Kazakistan’ın istikbalini kazanmasının 24. Yılını kutluyorum. Kazakistan güneşi 24 sene evvel yeniden doğdu ve inşallah hiç batmayacak”.

Misafir hocalar, Prof. Dr. Ainash ve Dr. Kazangapova ise Üniversitemizde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek şunları ifade ettiler. “Biz burada çok iyi zaman geçirdik çok iyi karşılandık. Bunun için teşekkür ediyoruz. Kastamonu Üniversitesini gezdik ve çok şaşırdık kısa sürede çok büyük gelişim göstermiş üniversiteniz, bundan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Öğrenci sayısı, üniversitenizin bilimsel çalışmaları ve teknik donanımı çok iyi. Araştırmacılar çok iyi çalışmalar yapıyor. Kazakistan’dan gelen öğrencilerin burada bağımsızlık günü kutlaması yapması da bizi ayrıca mutlu etti. Biz sizlerle gelecekte daha büyük projelerde birlikte çalışmak istiyoruz. Ülkemiz ve Üniversitemiz adına sizlere çok teşekkür ediyoruz”.

Ziyaret Rektörümüz Aydın’ın misafir hocalara sertifika takdim etmesi ve karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.