Üniversitemiz Abana Sabahat-Mesut MYO öğrencilerimizin yararlanabileceği, hayırsever iş adamı Mehmet Şinasi Yılmaz tarafından, Kızılay Avrasya Şubesi ve Şensac Yassı Metal Kolektif Şirketi'nin katkılarıyla inşa edilecek olan 300 öğrenci kapasiteli "Cemile-İsmet Şen Öğrenci Konukevi ve Sosyal Tesisleri’nin temeli törenle atıldı.

İlk tören, Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlendi. Törene; Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile kamu ve sivil toplum kuruluşların yöneticileri katıldı.

Konuşmalarında protokol üyeleri Cemile-İsmet Şen Konukevi ve Sosyal Tesisinin Abana ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundular.

Daha sonra Üniversitemiz öğrencilerimizin yararlanabileceği Cemile-İsmet Şen Konukevi ve Sosyal Tesisleri’nin ilk temelini atmak için protokol üyeleri ve hayırseverler tarafından butona hep beraber basıldı.

Binanın yapımını üstlenen İsmet Şen ve ailesine, araziyi bağışlayan Şinasi Yılmaz ve ailesine Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Abana Kaymakamı İsa Karaaslan tarafından plaket takdim edildi.