Bu yıl beşincisi düzenlenen Fazıl Boyner’i Anma Günü, Fazıl Boyner Sağlık Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapıldı.

Anma programına Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Merhum Fazıl Boyner’in kızları Latife Boyner, Lerzan Boyner, Leman Halulu, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Akademik ve İdari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Üniversitemiz Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Atıf Çetiner yaptı. Merhum Fazıl Boyner’in anma günlerinin önemine değinen Çetiner, “Boyner ailesi yapımını üstlendiği bu binayı bir yıl gibi kısa sürede tamamlayarak Üniversitemize kazandırmıştır. Okulumuzda 900  öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verilmektedir. Ayrıca Boyner ailesi sadece bina yapmakla kalmayıp, yüksekokulumuzda öğrencilerimize çeşitli burslar vererek katkılarını ve desteklerini devam ettirmektedir. Yüksekokulumuz her yıl kasım ayının son haftasında Fazıl Boyner’in ismi üniversitemizde yaşatılmaktadır ve ilelebet yaşatılacaktır” dedi.

Çetiner’in ardından konuşma yapan Latife Boyner  “Babamız Fazıl Boyner’i saygıyla anıyoruz. Bizlere bugünü hazırladıkları için Kastamonu Üniversitesine çok teşekkür ediyorum. Gençlere tavsiyem, lütfen farklılık yaratın, farklılık olmadan başarı gelmez. Bu farklılıklar özveri, özgüven ve çalışma ile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, mutlu günler diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş yaptığı konuşmada; “Fazıl Boyner’i rahmet ve minnetle anıyoruz, üniversiteler şehirler için çok önemlidir, Kastamonu Üniversitesi de bizim için çok önemlidir. Hepimizin el ele vererek üniversitelerimize destek olmamız gerekiyor. Fazıl Boyner bu konuda üniversitemizden desteğini esirgememiş mühim bir şahsiyet, bu örnek davranışın yaygınlaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Anma günü kapsamında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın da şunları ifade etti. “Bugün son derece anlamlı bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kastamonu eşrafından ve örnek girişimleriyle iş dünyasında çok mühim bir yere sahip olan, Üniversitemize maddi ve manevi büyük destekleri bulunmuş ve bulunmaya devam eden Boyner ailesinin merhum babaları Fazıl Boyner’i yâd etmek üzere toplandık. Vatanına, milletine; bunun da ötesinde insanlığa hizmet etmek, her ferde nasip olmaz. Merhum Fazıl Boyner, bu vasıfları bünyesinde barındırmış, Türkiye’ye ve Türk milletine pek çok fayda sağlamış mühim bir şahsiyettir. Tıpkı kendi kurduğu Altın Yıldız markası gibi kendisi de Altın Yıldız bir şahsiyet”.

Rektör Aydın konuşmasına şöyle devam etti; “Sayın Latife Boyner, Sayın Lerzan Boyner ve Sayın Leman Halulu hanımefendiler, babaları merhum Sayın Fazıl Boyner hatırasına yaptırdıkları Üniversitemiz bünyesindeki Sağlık Yüksekokulu ile ilim camiasına büyük bir katkı sağlamışlardır. Üniversitemiz bu konuda kendilerine müteşekkirdir. Bu yıl beşincisi yapılan anma günü ile Merhum Fazıl Boyner’in ismi Üniversitemizde yaşatılmaktadır ve yaşatılmaya da devam edecektir. Boyner ailesi, Sağlık Yüksekokulu binamızın tesisinin yanı sıra, öğrencilerimizi de unutmamıştır ve onlar için düzenli bir burs fonu sağlamaktadırlar. Bu yardımlarından ötürü de talebelerimiz adına kendilerine ayrıca müteşekkiriz”.

Sağlık yüksekokulu ile ilgili bilgiler de veren Aydın şunları ifade etti; “Üniversitemiz Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulumuz, önümüzdeki yıllarda inşallah Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet verecektir. Bu konuda teklifimizi YÖK’e sunduk. Önümüzdeki günlerde olumlu neticesini alacağımızı umut ediyorum. 2015-2016 Akademik Yılı’nda Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde hâlihazırda tahsil gören 900 talebesi ile sağlık sektörüne yetişmiş eleman desteği sağlamış olacağız. ‘Sağlık Kurumları Yöneticiliği’ ve ‘Sosyal Hizmet’ bölümlerine alınmaya başlanacak talebelerle inşallah daha da gelişecektir. Akademisyen sayımızda günden güne artmaktadır. İnşallah daha da iyi olacaktır. Bugün ayrıca Yüksekokulumuz bünyesinde faaliyet gösterecek Beslenme ve Diyetetik bölümünün analiz laboratuvarının da açılışı yapacağız. Açılan laboratuvarla talebelerimiz gıda kimyası, gıda analizleri, gıda  ilkeleri konusunda uygulamalı eğitimde almış olacaklardır”.

Rektör Aydın sözlerini şöyle noktaladı; “Boyner ailesi ve yakınlarına bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadıkları, maddi manevi her türlü desteği her daim sağladıkları için huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyor; programımızı teşriflerinizden ötürü siz kıymetli misafirlerimize, Üniversitemizin değerli mensuplarına ve öğrencilerimize saygılar sunuyorum”.

Anma programı hediye takdimi, Beslenme ve Diyetetik bölümünün analiz laboratuvar açılışı, resim sergisi ve öğle yemeği ile son buldu.