Üniversitemize konferans için gelen İbadula, konferansın ardından Rektörümüz Aydın ile bir araya geldi. Üniversiteler arası iş birliği kapsamında iki üniversite arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek adına üniversitemizi ziyaret eden Denıs İbadula Kastamonu Üniversitesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu; “Burada olmaktan dolayı çok mutlu oldum, Sayın Rektör hocamızı tebrik ediyorum bu konuda, üniversiteyi gezdim her şey çok güzel olmuş. Beni de çok iyi ağırladılar. Çok samimi bir ortam var burada. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum” Yaptığı çalışmaları ve projelerini Rektörümüz Aydın ile paylaşan İbadula matematik araştırma merkezi kurmak istediğini, Kastamonu Üniversitesinden de matematikçilerin gelip çalışma ve araştırma yapmalarını çok istediğini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın da yaptığı konuşmada “Sizleri görmekten çok memnun olduk, iki üniversitenin ortak çalışmaları gittikçe artacak inşallah, bundan sonra daha iyi çalışmalar yapacağız. Bizim Romanya’dan ve o coğrafyadan gelen öğrencilere ve akademisyenlere her zaman kapımız açık. Sadece biz değil Türkiye’de ki bütün üniversiteler buna kolaylık gösteriyor. Gençlerimizi burada yetiştirmek isteriz” dedi.

Ziyaret esnasında ayrıca iki üniversite arasındaki işbirliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalardan da söz edildi. Ziyaret hediye takdiminin ardından son buldu.