Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın'ı makamında ziyaret etti.

'Mehmet Akif Ersoy Okumaları Etkinliği' kapsamında Kastamonu'ya gelen Sami Güçlü, makam ziyaretinin ardından rektörümüzle birlikte öğrencilerle bir araya geldi. Bu etkinliğin ön toplantısı için üniversitemiz öğrencileriyle birlikte toplantı yapan Güçlü,  farklı şehirlerde öğrencilerle çalışmalar yaptığını burada da  Mehmet Akif konusunda öğrencilerle çalışma yapmak ve birlikte okumalar düzenlemek için proje kapsamında öğrencilerle bir araya geldiğini ifade etti.

Toplantı sırasında konuşma yapan Rektörümüz Aydın şunları kaydetti. "Bu fikir Sami Güçlü Hocamızın fikri. Kendilerinin başlattığı güzel bir proje. Gençlere çok faydalı olacağını düşünüyorum. Mehmet Akif Ersoy bizim için ve Kastamonu için çok önemli bir şahsiyet. Çok özel bir program, iyi neticeler getireceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum".

Sami Güçlü proje hakkında bilgi vererek şunları ifade etti: "Her milletin ve her toplumun önemli şahsiyetleri vardır. M. Akif Ersoy'da bunlardan biri. Halkın gönlünde yer eden ve birleştirici olan şahsiyetler bu gün değerini hala korumaktadır. Bu faaliyetleri daha da yaygınlaştırmak mümkün, küçük bir grupla başladık ve yola devam ediyoruz. Okuma aşkı ve mesuliyet duygusuna sahip öğrencilerle yola çıktık".

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Güçlü şöyle konuştu: "Hayatta bir amacımız ve isteğimiz var, hayat bizim isteklerimize cevap vermez. Hayata iyi hazırlanmamız gerekir. İradeli, ilkeli ve tutarlı olmamız gerekir. Değerli bir hayat yaşamak istiyorsak, ilkeli ve tutarlı olmakla şart. Hayatta fırsatlara hazır olmak gerekir. Hayatta ferdi gayretten daha önemli hiçbir şey yoktur. Kendi emeğimize dayalı bir başarı hedeflememiz lazım. İnsanın kapasitesi yüksektir, becerilerimiz ortaya çıktığında biz bile şaşırıyoruz. İstekli olana geç de olsa hayat istediğini veriyor. İnsan sevdiği işte başarılı olur. İşinizi görevinizi ciddiye alacaksınız. Başarı özgüven kazandırır. Mesleğinizi sevip en iyi yapma konusunda ısrarcı olacaksınız. Çalışma karakterli insan olmak çok önemli. Hayat sadece kendimiz için yaşanmaz. Ülkemiz için insanlık için, doğa için bir büyük idealimiz olmalı. Kendinizin farkına varın, normal rutin hayatınızı yaşarsanız bir gelişme olmaz, düzelmek istiyorsanız çabalayacaksınız".

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdiminin ardından son buldu.