Üniversitemiz Taşköprü MYO’nun düzenlendiği “Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı” Taşköprü Belediye Tesisleri’nde başladı. Çalıştaya Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Hanönü Kaymakam Vekili Adem Karadaş, İlçe Garnizon Komutanı İbrahim Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Taşköprü resmi kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları, Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Taşköprü MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eğilmez yaptığı konuşmada 3 gün boyunca sürecek çalıştayın akademisyenler ve katılımcıların yoğun mesaisi ve emeği ile verimli geçeceğini düşündüğünü, sonuçlarının Taşköprü ilçesine ve bölgeye yarar sağlayacağını ifade etti. Çalıştaya katılarak katkı sağlayan akademisyenlere, kurumlara, öğrencilere ve bütün emeği geçenlere teşekkür ederek, çalıştayın hayırlı olmasını ve örnek teşkil etmesini temenni etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, açılış konuşmasında Üniversite olarak şehrin kalkınması ve gelişmesi için Özel Sektör –Sivil Toplum Kuruluşu- Mahalli İdari –Kamu-Üniversite işbirliğinin her zaman yapıldığını ifade etti. Konuşmasının devamında “Çalıştayın temel gayesi Taşköprü’nün tarım, hayvancılık, kültürel miras, turizm, enerji, ormancılık ve orman ürünleri ile sağlık hizmetleri konularının da bölgenin sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini belirlemek ve bu yolla da bölgeye katkı sağlamaktır. Bu tür faaliyetler öğrencilerimizin yetişmesi bakımından da önem arz etmektedir. Çalıştayın düzenlenmesinde katkıları olan Taşköprü Kaymakamlığına, Taşköprü Belediyesine, Taşköprü’de faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarına, ülkemizin farklı üniversitelerinden iştirak eden akademisyenlerimize, başta Taşköprü Meslek Yüksekokulu yönetim ve çalışanları olmak üzere Üniversitemiz akademisyen ve idari personeline, bizleri kırmayıp programımızı teşriflendiren konuklarımıza teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın moderatörlüğünde yapılan çalıştay özel oturumuna Sinop Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Peşken, Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Tüzemen, 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Aybaba Hançerlioğlu katıldı.

Çalıştay kapsamında Taşköprü’de teknik gezi yapıldı. Çalıştaya katılan akademisyenlere ve katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Çalıştay raporları düzenlenerek bir kitap halinde yayınlanması planlanmaktadır.