Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Küçük, Pakistan üniversiteleriyle ikili işbirliği ve Mevlana değişim programı anlaşmaları imzalamak ve bir takım temaslarda bulunmak üzere 3-8 Kasım 2015 tarihleri arasında Pakistan’a gitti.

Pakistan ziyareti kapsamında öncelikle Türkiye İslamabad Büyükelçiliği ziyaret edildi. Ziyarette Büyükelçi Sadik Babür Girgin ile görüşülerek Pakistan üniversiteleri ve Pakistan’da yapılması düşünülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

TİKA İslamabad Koordinatörü M. Giray Tezel ile de bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Küçük, Pakistan üniversiteleri ile olan işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Pakistan’ın İslamabad, Lahor ve Faisalabad şehirlerinde bulunan Pir Mehr Ali Shah Arid Agriculture University, Riphah International University, University of Punjab, University of Central Punjab, Goverment College University, University of Agriculture ziyaret edildi. Ziyaretlerde ikili işbirliği ve Mevlana değişim programı anlaşmaları Rektörler seviyesinde imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, imza törenlerinde Türkiye-Pakistan kardeşliğine, birlikte çalışmanın önemine ve geleceği inşa etmek için birlikte hareket etme isteğine vurgu yaptı. İmza törenlerinde işbirliğinin, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin ve ortak ilmi projelerin ve çalışmaların daha kapsamlı ve aktif olarak yürütülmesi temennisi dile getirildi. University of Agriculture ile ortak sempozyum yapılması konusunda fikir birliğine varılarak çalışmaların bir an önce başlamasına karar verildi.