Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Üniversitemizde öğrenim gören Azerbaycan Uyruklu öğrenciler ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Kastamonu'ya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret ederek üniversitemiz ve Azerbaycan uyruklu öğrenciler ile ilgili bilgiler alan Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycandan gelen öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek, problemlerin çözümünde yardımcı olmak için üniversiteleri gezdiğini ifade etti. Nesibova, başta Azerbaycan uyruklu öğrenciler olmak üzere bütün öğrencilerin sorunlarının çözümlerinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a teşekkür etti.
Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversite ziyaretlerinde öğrencilerin kendisine ilettiği en büyük sorunun barınma problemi olduğunu ifade ederek "Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün üniversitelerinde öğrencilerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Bunun en büyük sebebi de bizim çocuklarımız aynı milletin çocuklarıdır. Ailelerimiz çocuklarını eğitim görmek üzere Türkiye'ye gönül rahatlığı içerisinde göndermektedirler. Öğrencilerimize burada sahip çıkan insanlara hiçbir resmi görevi olmayan, sadece içinden gelen bir sevgiyle öğrencilerimizi kendi evladı gibi görüp onlara yardım eden Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu manada Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a da ne kadar teşekkür etsek az kalır." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’ya teşekkür ederek kendisine Üniversitemiz ve Üniversitemizde öğrenim gören Azerbaycan uyruklu öğrenciler hakkında bilgi verdi. Bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi belirten Rektörümüz Aydın, 25 bin civarında öğrencisi olan Üniversitemizde 184'ü Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 1000 civarında yabancı uyruklu öğrencinin ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim gördüğünü ifade etti. Üniversitemizde 18 yabancı uyruklu akademisyeninin görev yaptığını ve bunlardan 3’ün Azerbaycanlı olduğunu belirtti. Üniversite olarak gelişmiş bir Türk dünyası için bugüne kadar birçok projeyi yaptıklarını ve bundan sonrada devam edeceğini söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova'nın karşılıklı hediye takdim ettiği ziyaret sonrası Nesibova, üniversitemizde öğrenimlerine devam eden Azerbaycan uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.