Üniversitemiz Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. 23 Ekim 2013’te Bağcılar Belediyesiyle birlikte düzenledikleri “Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi”nin ardından Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Üniversitemize SCUBAPRO Teknik Servisi Yetkisini kazandırdı. Bu yetki ile Üniversitemiz Türkiye'deki bütün üniversitelerin SCUBAPRO alet ve ekipmanlarının bakım ve onarımı hususunda tek yetkili oldu.

Üniversitemiz, dalışlarda tüpte bulunan yüksek basınçlı havayı su altında ortam basıncına düşürerek insanın rahat soluyabileceği seviyeye ayarlayan ve sualtında nefes alıp vermeyi sağlayan Scubapro regülatörlerinin balans sistemi dahil 1. ve 2. kademe ve Scubapro’nın bütün BCD veya BC’lerin (Buoyancy Controlling Device veya Buoyancy Compensator -Denge Yeleği- dalıcının su içindeki yüzerliğini sağlayan ve dalgıcın dalış öncesinde ve sonrasında su yüzeyinde efor harcamadan kalmasını sağlayan donanımların) teknik bakımlarını yapmakla yetkilendirilerek ülkemizde bulunan az sayıdaki teknik servis merkezlerinden biri haline geldi.