Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN Üniversitemizin Orta Asya’da Mevlana Değişim Programı ve akademik işbirliği imzalamak için Kazakistan’a gitti. 17 Ocak 2014 tarihinde başlayan temaslarda Rektörümüz AYDIN’ın yanında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN da hazır bulundu.

Rektörümüz AYDIN’ın yurt dışı programının ilk ayağında 17 Ocak 2014 Cuma günü  Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile hem Mevlana Değişim Programı anlaşması hem de akademik işbirliği protokolü imzalandı. Protokoller Rektörümüz AYDIN ve Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Musa YILDIZ tarafından imzalandı.

Orta Asya programının devamında Heyetimiz Taraz şehrindeki Pedagoji Devlet Enstitüsü ile imzalanan protokolün ardından Kazakistan’ın büyük üniversitelerinden biri olan M. Kh. Dulaty Taraz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sarybekov Makhmetgali NURGALİEVİCH ile Mevlana Değişim Programı ve akademik işbirliği protokollerini imzaladı.

Rektörümüz AYDIN 18 Ocak 2014 tarihinde de Kazakistan Taraz şehrindeki Pedagoji Devlet Enstitüsü ile de Mevlana Değişim Programı ve Akademik işbirliği protokolleri imzalandı. Protokoller Üniversitemiz Rektörü AYDIN ve Taraz Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Dariya P. KOJAMJAROVA tarafından imzalandı.

İmzalanan bu protokollerle Üniversitemiz, Kazakistan’daki kardeş üniversite halkasına yenilerini eklemiş oldu. Böylece Mevlana Değişim Programı anlaşması imzaladığımız üniversite sayımız 26’ya, akademik işbirliği protokolü imzaladığımız üniversite sayımız da 45’e yükseldi.