Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASÜSEM) tarafından verilen 16 saatlik Fotoğrafçılık Kursu’nu başarıyla tamamlayan adliye personeline sertifikaları Rektörlük binasında düzenlenen tören ile verildi.

3 Ocak 2013 Cuma günü düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Tarık GÜR, İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet DEMİR, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ ile Prof. Dr. Sezgin AYAN, Cumhuriyet Savcısı Halim UĞURLU,  Genel Sekreter V. Doç. Dr. Ömer KÜÇÜK, Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin ÇEBİ, KASÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz BALOĞLU, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Zafer SANCAK ile Yrd. Doç. Dr. Serkan DİLEK ve adliye personeli katıldı.

İnsan hayatındaki kabiliyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz AYDIN: “Adliye personelimizin fotoğrafçılık kursuna gönül vermeleri tebrik edilecek bir gayrettir. Ayrıca Sayın Başsavcımız Üniversitemizin hayırseveridir. Kütüphanemize kitap bağışladılar ve bu kitaplar envanterimize girdi. Bu tür bağışlanan kitapları dijitalleştiriyoruz. Ayrıca sesli kütüphanemizde bu kaynaklar engellilerin hizmetine sunuluyor. Buradan Kastamonu halkına da sesleniyorum. Ellerinde eski eser bulunduranlar kitapları bizlere verirlerse bizler onları dijital ortama aktarıp, sahiplerine geri veriyoruz.  Böylece Kastamonu’daki eski eserler Üniversitemiz sayesinde korunup herkesin hizmetine sunuluyor. Bu Üniversitemizin şehrimize katkılarından biridir. Bunun yanında gelişen Üniversitemiz sayesinde ilimizin kanayan yarası olan göç probleminin de azaldığını görüyoruz. Üniversitemiz İlimizdeki kamu kurumlarımıza ve sivillere istedikleri farklı alanlarda da kurslar düzenlemeye devam edecektir.

Fotoğrafçılık kursunu başarı ile tamamlayan Başsavcımız, İdare Mahkemesi Başkanımız, savcımız ve adliye personelimize sertifikalarının hayırlı olmasını diliyoruz. En yakın zamanda da sergilerine gitmeyi arzu ediyoruz. Üniversitemiz talep edilen her alanda hizmet veriyor. Bizlerde hizmet etmek için buradayız. Yakın zamanda resim kursu da açacağız. ” dedi.

Başsavcı GÜR: “Fotoğraf çekmenin inceliklerini, makinenin özelliklerini öğrendik. Fotoğraf çekerken bakış açımız değişti. Adliye personelimiz işleri yoğun olmasaydı katılım daha çok olacaktı. İnşallah başka zaman onlarda Üniversitemizin kurslarından faydalanırlar.” dedi.

Kursiyerlere sertifikaları verildikten sonra toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.