Üniversitemizde Merkezi Kütüphane Binamızın Temel Atma ve Yeni Eğitim Fakültesi Binası’nın açılış töreni düzenlendi. 13 Aralık 2013 Cuma günü yapılan törene Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Kastamonu Belediye Başkan V. Muzaffer BERBER, İl Jandarma Komutanı J. Alb. M. Tevfik ANZERLİOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Tarık GÜR, ilçe belediye başkanları, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ ile Prof. Dr. Sezgin AYAN, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Ömer KÜÇÜK, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törenin ilk bölümünde Merkezi Kütüphane binamızın temel atma töreni için Müftü V.  Haşim ALTUN tarafından dua edildi ve ardından kurban kesildi. Programın devamında Vali BEKTAŞ, Rektörümüz AYDIN ve diğer katılımcılar binanın temsili temel atma töreni için butona bastı.

Temel atma törenin ardandan Kuzeykent Kampüsünde yapımı tamamlanan yeni Eğitim Fakültesi binamızın açılış töreni yapıldı. Açılış töreninin ardından fakülte binası gezildi. Ayrıca programda Üniversitemiz ile İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında yeni Eğitim Fakültesi binamızda oluşturulan İŞKUR Ofisinin açılışı yapıldı.

Törende konuşan Rektörümüz AYDIN: “Bugünden itibaren başlayarak 2014 yılı Üniversitemizde açılış sayısı yüksek olacaktır. Yapılan işlerin meyveleri alınmaya başlandı. Bugün temelini attığımız Merkezi Kütüphanemiz 2015 yılında bitecek, eğitim fakültemizin de açışını yapıyoruz. İleriki günlerde de Merkezi Laboratuvarımızın ve Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun açılışını yapacağız.  2015 yılından itibaren en az altı sene mekan ihtiyacımız olmayacak. Üniversite sabit değildir. Her şeye ihtiyaç duyar. 2015 yılından itibaren birçok açıdan rahatlamış olacağız.” dedi.

Merkezi Kütüphane ve Yeni Eğitim Fakültesi hakkında fiziki bilgiler veren Rektörümüz AYDIN: “ Üniversitemiz gelişirken, değişirken sizlerin katkıları, sizlerin her manda ki destekleri bizler için önemlidir ve bu destekler bizlere güç vermektedir. Bu güzü birleştirerek çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerle beraber güç kuvvet bularak Üniversitemiz inşallah hatırı sayılır kendisine önemli bir yer bulmuş üniversite olacaktır. Bu manada herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaptığı konuşmada Üniversitelimizin fiziki yapılaşmasını tamamlamak için yoluna hızla devam ettiğini, gerçekten çok güzel bir kampüs oluştuğunu ve her geçen gün bir eksiğini tamamlayarak fiziki anlamda gelişmiş iyi bir üniversite olacağının işaretlerini verdiğini belirten Vali BEKTAŞ: “Kastamonu uzun bir süre üniversite özledi, aradı, bekledi, istedi ve sonunda üniversitesine kavuştu.  Üniversiteli bir şehirle, üniversitesi olmayan bir şehrin farkının olması gerekir. Daha doğrusu üniversitenin şehre daha çok katkıda bulunması gerekir. Bilimsel anlamda, kültürel anlamda, davranış kalıpları anlamında şehrin ufuklarının açılması anlamında, iş dünyası ile iş birlikleri ve daha birçok anlamda şehrin üniversiteden beklentisi oldukça yüksek. Üniversitemiz bu konuda da fiziki kampüsü içerisini gerçek bir üniversite mantığıyla, üniversite tüzel kişiliği ile manevi şahsiyetiyle doldurur ve şehrin üniversiteden beklentilerini bir bir yerine getirir diye de umuyoruz.

Üniversite açısından Kastamonu’nun üniversiteye bakışının bu beğenilikle bu dolulukta, bu genişlikte olduğunu biliyorum. Onun için üniversite ile alakalı her haberin ilgi ile takip edildiğini biliyorum. Açılışını yaptığımız yerlerden birisi de İŞKUR’un bürosunu açmaktı. İŞKUR gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor. Üniversitede böyle bir ayağın oluşması ayrı bir mutluluk. Üniversiteler sadece bilim yapılan yerler değil aynı zamanda hayata hazırlanılan, meslek kazanılan, hayatla baş edebilmek için gerekli donanımların sunulduğu yerler.  Buraların iş dünyası ile diyalog içerisinde olması gerekiyor. Hayata hazırlanan gençlerimizin İŞKUR danışmanlarından görüş almaları gerekiyor. Türk Hava Kurumu’nun da böyle bir arayışı var bizim havalimanımız, Ankara’ya yakın oluşumuz ve bir iki tane Havacılık Meslek Yüksek Okulunu başarırsak Kastamonu adından havacılık konusunda bir eğitim üstü olarak ta bahsettirebilir diye düşünüyorum., Rektörümüze, arkadaşlarımıza başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendilerini bütün gönlümüzle kutluyoruz. Özlediğimiz üniversiteye kavuşmak dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hepiniz sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından verilen kokteyl ile tören son buldu.