2013 yılı sonu itibarıyla Hayat Boyu Öğrenme Programının sona erecek olması nedeniyle, Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bütün kurumların Beyanname süreleri de 2013/14 akademik yılı sonunda tamamlanacaktı. Bu sebeple, 2014 yılı ve sonrası için Avrupa Komisyonu tarafından 2014-2020 yılları için "ERASMUS+" adı altında yeniden düzenlenen Erasmus faaliyetlerinden faydalanmak isteyen kurumların yeniden Beyanname alması için Avrupa Komisyonu'na bireysel müracaat etmeleri gerekmekteydi. Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü olarak 2013 yılı başlangıcından itibaren titizlikle üzerinde çalışarak hazırladığımız ve Türkiye Ulusal Ajans üzerinden Avrupa Komisyonu'na 2013 yılı bahar döneminde gönderdiğimiz başvurumuz Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından Kasım 2013 tarihinde "245197-LA-1-2014-1-TR-E4AKA1-ECHE" Beyanname numarasıyla onaylanmıştır.

Üniversitemizde her yıl ortalama 60 öğrenci ve 70 Öğretim elemanının yararlanabileceği kapasiteye ulaşan Avrupa Üniversiteleriyle hareketlilik faaliyetlerinde öğrenci ve öğretim elemanlarımıza yardımcı olan Erasmus Koordinatörlüğümüz, 2014-2020 döneminde de hareketlilik kapasitesini arttırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Yeni dönemlerde geçerli olacak Üniversitemiz Erasmus Beyannamesi'nin alınmasında ve Erasmus faaliyetlerinin gerçekleşmesinde Öğrenci ve Öğretim elemanlarımıza her zaman yardımcı olan Erasmus Koordinatörlüğü çalışanlarına teşekkür ederiz.