Almanya’nın Eberswalde Üniversitesi ile yapılan Erasmus anlaşmasından sonra, Rektör Yardımcımız ve Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezgin AYAN'ın iki üniversite arasındaki işbirliği alanlarını daha da artırmak maksadıyla yürüttüğü görüşmeler ardından 4 Kasım 2013 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN ve Eberswalde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wilhelm-Günther VAHRSON ikili protokol imzaladı.

Bir tema üniversitesi olan Eberswalde Üniversitesi; Doğa Bilimleri alanında birçok lisans ve lisansüstü programlar yürütürken, iki üniversitenin konuçlandığı lokalitelerin ekolojik benzerlikler nedeniyle özellikle Orman Fakültesi için akademik faaliyetlerde önemli bir partner edinilmiş oldu. Prof. Dr. AYAN, 5-9 Kasım 2013 tarihlerinde konuk ettiğimiz Eberswalde Üniversitesi Arboretum Direktörü Prof. Dr. Haraldd SCHILL ile halen proje dışı araştırma çalışmaları başlamış olduğunu belirtti.