Üniversiteler Spor Ligi’nde erkekler ve bayanlar kategorisinde ilk 3’e giren takımlara ödülleri 17 Mayıs Cuma günü 18.00’de düzenlenen törenle verildi.

Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı –Uluslararası Gençlik Haftası kapsamında Spor Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı.

ÜNİLİG sıralamasında Üniversitemiz Bayanlar Hentbol Takımı Türkiye ikincisi oldu. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ ve Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Ömer KÜÇÜK katıldı.

ÜNİLİG ile hedeflerin üstüne çıktıkları için memnun olduklarını dile getiren Bakan Suat Kılıç, "ÜNİLİG tahmin ettiğimizden çok daha iyi bir noktada gelişti. Bu yüzden sporcularımızla gurur duyuyoruz. Seneye bu hedefleri nasıl daha fazla olabilir diye bakacağız" dedi.

ÜNİLİG'e 49 ilden 86 üniversitenin katıldığını kaydeden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Lige, 47'si kız olmak üzere 176 takım iştirak etti. 2 bin 539'u erkek 3 bin 65 sporcu katıldı. 25 üniversite ilk 3 dereceleri paylaştı. Her katılan üniversitenin takımına 5 bin lira katkı payı verildi. 176 takıma toplam 880 bin lira katkı sağlandı. Ödül olarak toplam 1 milyon 160 bin lira dağıtılacak. Lige, basketbolda 22 üniversite, 18 ilden 26 takım, hentbolda 9 üniversite, 7 ilden 10 takım, masa tenisinde 14 üniversite, 13 ilden 21 takım, voleybolda 24 üniversite, 21 ilden 30 takım, salon futbolunda 49 üniversite, 39 ilden 60 takım, korumalı futbolda ise 29 üniversite, 11 ilden 29 takım katıldı" dedi.