Üniversitemizin bünyesinde kurulan uygulama ve araştırma merkezlerimize bir yenisi daha eklendi. Merkez sayımız Mantar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasıyla sekize yükseldi.

Doç. Dr. Sabri ÜNAL’ın müdür olarak atandığı merkezin hedefi; mantarcılık ile ilgili akademik çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek, kurs ve seminerler düzenlemek, bu programlar ve uygulamalar aracılığı ile Üniversitemizin kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesine ve istihdam imkanı oluşturmak suretiyle yörenin ekonomisine katkıda bulunmaktır.

Merkezimizin görevleri arasında yenilebilir mantarların kültür şartlarını tespit edip, kültüre almak, yemeklik mantarları ve miselinin üretimini devamlı yaparak bu konuda iç ve dış Pazar isteklerini karşılamak, mantar yetiştiricilerinin her türlü problemlerini çözmek üzere bilimsel yönden yardımcı olmak, ülkemizdeki zehirli mantarların türlerini ve yayılış alanlarını tespit etmek, mantar zehirlenmesi olan yerlere giderek, türleri tespit etmek ve hekimlere zehirli mantar türü hakkında bilgi vermek, toplanan zehirli mantarlarla ilgili halka yayın araçlarıyla bilgi vermek ve doğada yetişen mantarların bilinçli olarak toplanması, ambalajlanması ve pazarlanması gibi konularda mantar sertifikasyonu çalışmaları yapmak gibi görevler yer almaktadır.