27 Nisan - 4 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul’da bilimsel toplantılara katılmak ve üniversitelerle işbirliği kapsamında Türkiye’de bulunan; Endonezya Bogor Ziraat Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Muhammed Haşimi BİNTORO, 1 – 3 Mayıs tarihlerinde Üniversitemize ziyarette bulundu. Prof. Dr. BİNTORO Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN’ı ziyaret ederek, protokolün hayata geçmesi ve somut adımlar atılması yönündeki karşılıklı görüş ve fikir alışverişi yapıldı.

Ziyarete; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin AYAN ve Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ ile Prof. Dr. BİNTORO’ya ziyaret boyunca refakat eden Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner BİLEN katıldı.

Ziyaretin ardından Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin AYAN ve Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN’ın yer aldığı, Orman Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Matematik Bölümü öğretim üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda üniversitelerin hangi alanlarda ortak çalışmalar yapabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.