Üniversitemiz 11-13 Nisan 2013 tarihlerinde Kazakistan'ın finans ve ticaret merkezi Almatı'da yapılan Orta Asya'nın en büyük “Eğitim ve Kariyer” fuarına katıldı.  Fuara; Üniversitemiz, Ordu Üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve Mehmet Akif Üniversitesi’nin yanında İtalya, Almanya, Rusya, Belarus, Ukrayna, Polonya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya ve Fransa'dan 100'den fazla üniversite katıldı. Eğitim sektöründeki yeni eğilimlerini belirlemek için son derece önemli bir organizasyon olarak değerlendirilen fuarı 3 gün boyunca 20 binden fazla kişi ziyaret etti.

Üniversitemizi temsilen Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar BOLAT ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yunus ÇELİK’ in katıldığı fuara Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Sadin AYYILDIZ, Almatı Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri HİZMETLİ, Kazakistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orunkhanov Murat KADESOVICH ve akademik çalışmalar için Almatı’da bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN iştirak etti.

Türk eğitim sistemi ve üniversitelerimizi tanıtmaya yönelik büyük bir fırsat olarak nitelendirilebilecek bir etkinlik olan 14. Uluslararası “Eğitim ve Kariyer-2013” fuarının Üniversitemiz standında, katılan öğrencilere ve ziyaretçilere Ülkemizi ve Üniversitemizi tanıtıcı kitap, cd, broşür vb. görsel malzemeler sergilendi. Üniversitemizin öğrencilere sağlayabileceği lisans düzeyinde eğitim, yüksek lisans ve doktora programları ile ilgili gerekli açıklamalar ise bire bir Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Doç. Dr. Yaşar BOLAT ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yunus ÇELİK tarafından yapıldı.

Kazakistan ziyareti esnasında ayrıca Üniversitemiz ve Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi arasında, Rektör Prof. Dr. Sabri HİZMETLİ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Doç. Dr. Yaşar BOLAT ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yunus ÇELİK’in katılımıyla akademik faaliyet alanlarında yeni işbirlikleri ve paylaşımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.