Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Nevruz’un geniş bir coğrafyada kutlanan ortak kültür mirası olduğunu vurguladığı mesajında AYDIN:

“Baharın gelişiyle bolluk ve bereketi temsil eden Nevruz, tarih boyunca farklı medeniyetlerin bir arada ve hoşgörü içinde yaşadığı topraklarımızda büyük bir coşkuyla kutlanmıştır.

Yaşadığımız toprakların en önemli kültürel miraslarından biri olan, birleştirici ve bütünleştirici yönüyle kültürümüzde özel bir yeri bulunan Nevruz’da canlanan tabiat ile birlikte yeni umutlar da yeşerecektir.

Bu hislerle başta Üniversite personelimizin, halkımızın ve diğer ülkelerde de bu sevinci yaşayan bütün insanlığın Nevruz Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk, kardeşlik ve beraberlik dolu güzel günlere vesile olmasını dilerim” dedi.