18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, mesajında: “Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü anmanın ve mukaddes vatanımız için canlarını feda eden askerlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Tarih boyunca vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin hürriyeti söz konusu olduğunda, her şartta kahraman askerlerimiz ve halkımız canı uğruna mukaddes topraklarımızı korumuştur.

Yokluğun ve imkansızlıkların yaşandığı dönemde güçlü devletlere “Çanakkale Geçilmez” diyen ecdatların torunları olarak bu ruhu gelecek nesillere aşılamak bizlerin görevidir.

Kastamonu Üniversitesi olarak bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü vesilesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi.