Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü sebebiyle mesaj yayınladı.

AYDIN mesajında 92 yıl önce açılan yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı şiiri 12 Mart 1921 tarihinde hürriyetimizin sembolü olan İstiklal Marşı olarak kabul edildiğini belirtti.

AYDIN: “Vatanımızın zor dönemlerinde verilen şanlı mücadeleyi ve hürriyet uğruna verilen canları en iyi şekilde ifade eden milli marşımız milletimize cesaret, dayanıklılık ve güç vermiş, vatanımızın düşmanlardan kurtarılmasında en büyük etken olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu Üniversitesi olarak İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY'U ve bütün kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum." dedi.