Üniversitemiz ile Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü arasındaki ilk ortak proje olan “Geçmişten Geleceğe Bir Köprü Projesi” işbirliği protokolü 5 Mart Salı günü imzalandı.

Rektörlük binamızda düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, İl Emniyet Müdürü Sami USLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin AYAN, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. Ömer KÜÇÜK, Genel Sekreter Yardımcı V. Mehmet Salih YARIM, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut ÇORUMLU, Üniversitemiz Sosyal Politika Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Ekrem Ersin CESUR ve Kastamonu MYO İnsan Kaynakları Programı öğrencileri katıldı.

Kastamonu ilinde yaşayan yaşlı ve kimsesiz vatandaşları duyarlı öğrencilerle buluşturma maksadıyla oluşturulan “Geçmişten Geleceğe Bir Köprü Projesi’nin işbirliği protokolünü Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN ve İl Emniyet Müdürü Sami USLU imzaladı.

Üniversitemiz, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mahalle Muhtarları Derneği ve gönüllü vatandaşların aktif katılımı ve desteği ile hayata geçirilmesi planlanan projede ailelerinden, çocuklarından ve çevrelerinden gereken ilgiyi ve sahipliği çeşitli sebeplerle göremeyen kimsesiz yaşlılarımıza imkânlar ölçüsünde hizmet verilmeye çalışılacaktır.

Yaptığı konuşmada dünyada değişen ve gelişen şartların insanlara yeni sosyal projeleri geliştirme yönünde zaruri yollar çizdiğini belirten Rektörümüz AYDIN: “Geçmişte nüfus azdı, sosyal imkanlar azdı. Belki insanlar problemlerini kendi aralarında çözebiliyorlardı; bugün ise nüfus arttı ve ulaşılması gereken yerler var. Yaşanan bu gelişmeler birçok projeyi zaruri hale getiriyor.

Sosyal projeler artık ihmal edilmemesi gereken konulardır. Yaşlıya, zayıfa, muhtaca, çocuğa yardım veya onların hayatlarını en iyi şekilde devam ettirebilmeleri için yapılacak işlerin önemi her gün daha da artıyor. Bu hususta uygulayıcı olarak Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğümüz, Üniversitemiz, Sosyal Politika Topluluğumuz beraberce bu projeye başlayacağız. Kastamonu için, kuruluşlarımız için, bu işe gönül verenler için ve bu projeden faydalanacak olan vatandaşlarımız için protokolümüzün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İl Emniyet Müdürü USLU yaptığı konuşmada: “Üniversitemizin ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün yapacağı ortak projelerden ilki olan bu proje sosyal sorumluluk projesidir. Rektörümüz bu sosyal sorumluluk projelerinin ehemmiyeti üzerinde durdu. Biz de bu tür durumlarla sık sık karşılaşan bir kurumuz. Sosyal projeleri uygulayarak sorunların önüne geçebilmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Politikalar ve Valilik bünyesindeki kuruluşlarla birlikte sürdürdüğümüz projelerimiz var ve bunları da başarıyla sürdürmekteyiz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü USLU konuşmasının devamında öğretim yılının başında İlk Adımda Dost Eli Projesi’ni uyguladıklarını, paydaş kuruluş olarak Üniversitemizle birlikte Kastamonu Değerleri Eğitim Projesi’nde yer aldıklarını ve ileriki günlerde de Üniversite Öğrencileri İle Buluşma, Kastamonu'da Ahşap Yapı Yangınlarının Önlenmesi Paneli, Okullu Kızlarla Güvenli Yarınlar ve Yaşam Koçu Ablalar Projesi’ni hayata geçireceklerini ve Üniversitemiz ile 10 Nisanda da sürpriz bir proje daha uygulayacaklarını belirtti.