Üniversitemizin ikili protokol imzaladığı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nden üç öğrenci bir dönemlik eğitim öğretim almak için 27 Şubat Çarşamba günü Üniversitemize geldi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Felsefe Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Altınay SADIRBEKKIZI ile Carulmirza TINIKBEKKIZI ve Tarih Bölümünden 2. Sınıf öğrencisi Bayzak MAMATALİEV Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesinde eğitim alacaklar.

Kırgızistanlı öğrenciler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrenciler Üniversitemizi ve ilimizi çok beğendiklerini dile getirdiler. Öğrencilerin gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz AYDIN: “Kardeşlerinizle eğitim-öğretim göreceksiniz. Gönül rahatlığı ile ders görmeniz bizim arzumuzdur.

Üniversitemizi, Kastamonu’yu ve Ülkemizi yakından tanıyacaksınız. Kırgızistan’a döndüğünüzde bizleri temsil edeceksiniz. Belki Üniversitemizde devam etmeyi istersiniz. Kapılarımız sizlere her zaman açıktır ve hocalarımız sizlere her zaman rehberlik edecektir.” dedi.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz AYDIN öğrencilere hediye takdim etti.