25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 24'üncü Vergi Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlik kapsamında Kastamonu Defterdarı Yaşar KISA, Defter Yardımcısı Ali ATEŞ ve birim amirleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN’ı ziyaret etti.

Verginin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması maksadıyla her yıl şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirten Kastamonu Defterdarı Yaşar KISA: “Bu yıl 24.sünü kutladığımız Vergi Haftası’nda öğrencilerimize, personelimize ve Kastamonu Vergi Rekortmenlerimize yönelik faaliyetlerimiz olacaktır.” dedi.

Ayrıca verginin Ülkemizin vazgeçilmez kaynaklarından biri olduğunun altını çizen Defterdar KISA: “Devlet bütçesinin %85’ini vergiler oluşturmaktadır. Bu da devletin ayakta kalması ve güçlü olması için verginin önemini gözler önüne seriyor. Bütçe açısından ne kadar güçlü olursak uluslararası arenada kendimizden söz ettirebiliriz. Gelir kaynaklarımız sağlam ve istikrarlı olursa Devletimizin birimlerine ayrılan bütçe gelirleri ve kaynaklar da artacaktır ve böylelikle daha iyi hizmet verme şansımız olacaktır.” dedi.

Ziyaretleri için Defterdar KISA ve birim amirlerine teşekkür eden Rektörümüz AYDIN: “Vergi Haftası’nı inşallah hep beraber daha çok yıllar sağlıkla ve sıhhatle kutlarız. Ülkemizin ekonomisi hakkında güzel gelişmeleri görmek bizleri çok mutlu ediyor. Zaten bizler de Üniversite olarak bunları hissediyoruz. Üniversitemize ayrılan devlet bütçesi gelirleri her sene artıyor ve gelişmemizde bize büyük imkanlar sağlıyor.

Tabi ki vergi vermek mükellef olduğumuz konudur. İnsanımız vatansever bir yapıya sahip olduğu için vergiler bakımından hassastır.” dedi.

Ziyaretin sonunda KISA, Rektörümüz AYDIN’a çiçek takdim etti.