Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Fizik Bölümleri ile Mountain Resort tarafından 25 Şubat Pazartesi günü Üniversitemizin Merkezi Kafeteryasında “Uzay, Zaman ve Evren” konferansı düzenlendi.

Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin AYAN, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Atıf ÇETİNER’in başkanlık ettiği konferansta Koç Üniversitesi Fizik Bölümünden Prof. Dr. Tekin DERELİ, “Doğanın Temel Sahipleri: Birimler ve Boyutlar”, Koç Üniversitesi Fizik Bölümünden Dr. Özgür AKARSU, “Uzay-Zaman ve Dinamik Evren”, ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden Prof. Dr. Şafak URAL da “Newton ve Sonrasında Bilim ve Felsefenin Bazı Temel Kavramlar Açısından Etkileşimi” konularıyla katılımcılara bilgi verdi.

Konferansın sonunda DERELİ, AKARSU ve URAL’a çiçek takdim edildi.