Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Devrekani ilçesine Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösterecek olan 24 derslikli meslek yüksekokul binası yapımı için 14 Şubat Perşembe günü Ankara’da geniş katılımın olduğu bir imza töreni düzenlendi.

Törene TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik YAVUZ, Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Milletvekillerimiz Hakkı KÖYLÜ, Mustafa Gökhan GÜLŞEN ve Emin ÇINAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Devrekani Kaymakamı Serdar KAYA, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz ALİUSTAOĞLU, KATSO Başkanı Halil ÖZTOSUN, Ticaret Borsası Başkanı Sedat İŞERİ, SFC Yönetim Kurulu Üyesi Ömer GÜLAMOĞLU ve İşadamı Remzi GÜR katıldı.

Devrekani’ye yapılacak olan meslek yüksekokul binasının protokolünü ise TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik YAVUZ, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Arif PARMAKSIZ ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN imzaladı.

İmza töreninde yaptığı konuşmada Kastamonu’nun ülke kalkınmasında önemli bir şehir olduğunu vurgulayan HİSARCIKLIOĞLU, Kastamonu’nun bunu yapabilecek potansiyelinin olduğunu belirtti. En karlı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizen HİSARCIKLIOĞLU: “Türkiye’nin sorunu eğitimli gençlerin az olmasıdır. Devrekani ilçesinin bu okulu kazanmasında Vali Erdoğan BEKTAŞ, Remzi GÜR ve oda başkanları Halil ÖZTOSUN ve Sedat İŞERİ ile Devrekani heyeti önemli anlamda bizi teşvik etti. Devrekani’ye Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek bu meslek yüksekokulu kazandırmak bizler için büyük bir onurdur. İnşallah bu okuldan mezun olanlar kendi alanlarında en yetenekli çocuklar olacaklardır.” dedi.

Açılacak yüksekokulun Devrekani’ye, Kastamonu’ya ve Kastamonu Üniversitesi’ne çok şeyler kazandıracağını ifade eden Rektörümüz AYDIN: “Yakında Fen ve Edebiyat Fakültelerimizin ayrılmasıyla 9. fakültemiz kurulacak. 2015 yılında bin akademisyen ve 20 bin öğrenci sayısına ulaşacağız. Üniversitemiz; BOYNER, YILMAZ aileleri ve Karabük Belediye Başkanı Rafet VERGİLİ gibi hayırseverlerimiz ile TOBB gibi kuruluşlarımız sayesinde büyüyecek ve gelişecektir. Kastamonu Osmanlı’nın bilim merkezidir. Kastamonu’ya milletlerarası bir üniversite kazandıracağız. TOBB’un Devrekani’ye inşa edeceği yüksekokul binasının yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.