Üniversitemiz ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği arasında üstlenmiş oldukları ortak hedefler doğrultusunda kültür, sanat ve eğitim alanlarında birlikte faaliyetler yürütebilmek ve sürdürülebilir projelere imza atmak maksadıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol, Rektörlük binamızda Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet EREN tarafından imzalandı.

İmzalanan bu protokolle, özellikle Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin aktif şekilde rol aldığı Türk dünyasını ilgilendiren konularda ortak yayın, çalıştay, seminer, sempozyum ve panel gibi faaliyetler yapılması planlanıyor.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü AYDIN, "Kastamonu Üniversitesi artık dünyaya açıldı. İlk önce Türk Cumhuriyetlerindeki daha sonra Avrupa, Asya, Amerika’da ki üniversiteler ile işbirliği yaptık. Üniversitemizin misyonu gereği Sivil Toplum Kuruluşları ile de işbirliği yapmamız gerekiyor. Bugün burada bunun ilkini Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ile yapmış olduk. Hayırlı projelere birlikte imza atacağımıza inanıyorum’’ dedi.

Üniversitemiz ile yapmış oldukları protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı EREN, “İmzalamış olduğumuz bu işbirliği protokolü çerçevesinde kültür, sanat ve eğitim alanlarında Kastamonu Üniversitesi ile el ele omuz omuza birçok projeye ismimizi yazacağımıza, Türk dünyası için faydalı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.