Üniversitemizde eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 20 Kasım 2012 tarihinde başlayan “Türkçe Hazırlık Kursu” 8 Ocak 2013 tarihinde sona erdi.

Kazakistanlı ve Kırgızistanlı öğrencilerle sertifika töreni öncesi bir araya gelen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ, öğrencilerle gelecekteki hedefleri ile ilgili konuşurken Kastamonu'da kaldıkları süre içerisindeki görüşlerini de sordu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. SARIYILDIZ, Üniversitemizde eğitim-öğretimin alanları yanında sosyal alanların da yapımını ihmal etmediklerini vurguladı.

Üniversitemiz Senato Salonu’nda düzenlenen, Kazakistanlı ve Kırgızistanlı öğrencilere sertifikalarının verildiği törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ, Yrd. Doç. Dr. Kaan YILMAZ, Öğr. Gör. Arife KASIM, Okt. N. Demet YAYLA ve öğrenciler katıldı.

Konuşmanın ardından kursu tamamlayan öğrencilere Rektör Yardımcımız tarafından sertifikaları takdim edildi.